- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο ενημέρωσης για την άνοια στη Λέσβο από τον ΠΦΣ, τον Φ.Σ. Λέσβου και το ΙΔΕΕΑΦ στις 29 & 30 Νοεμβρίου 3 Δεκεμβρίου 2025 Ένα πολύ επιτυχημένο διήμερο ενημέρωσης για την άνοια διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου και το Ινστιτούτο Διά Βίου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης των Φαρμακοποιών με δύο ανοιχτές εκδηλώσεις για το κοινό του νησιού.
- Σεμινάριο για τη φορολογική λειτουργία του φαρμακείου από τον Π.Φ.Σ, τον Φ.Σ Χανίων και το ΙΔΕΕΑΦ 3 Δεκεμβρίου 2025 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στις 22 Νοεμβρίου το σεμινάριο για τη φορολογική λειτουργία του φαρμακείου με κεντρικό θέμα «Φορολογική λειτουργία φαρμακείου - Ορθές πρακτικές στην άσκηση δραστηριοτήτων - Φορολογικοί Έλεγχοι».
- Εκδόθηκε η ΥΑ για τη διακίνηση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία 28 Νοεμβρίου 2025 Μετά την ψήφιση των δύο νομοθετημάτων που έδωσαν τη δυνατότητα στα ιδιωτικά φαρμακεία να εκτελούν Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) και στις συνεταιριστικές και ιδιωτικές φαρμακαποθήκες να τα διακινούν έως τον τελικό αποδέκτη που είναι το φαρμακείο, εκδόθηκε σήμερα Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 6333/27.11.2025) που εξειδικεύει τον τρόπο διακίνησης και εκτέλεσης των ΦΥΚ προς το ιδιωτικό φαρμακείο, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
- Επιστολή Π.Φ.Σ. προς τα προγράμματα φαρμακείου σχετικά με την ταξινόμηση ανά τύπο Υποβολής ΕΟΠΥΥ των συνταγών με το σκεύασμα Beyfortus στο Σ.Η.Σ 28 Νοεμβρίου 2025 Όπως είναι γνωστό από την 1η Νοεμβρίου άρχισε η εκτέλεση συνταγών από τα φαρμακεία με το σκεύασμα Beyfortus στο Σ.Η.Σ., και συγκεκριμένα στην υποβολή 2 των «Εμβολίων ΕΠΕ» για τον ΕΟΠΥΥ.
- Επιστολή προς την Φαρμ. Εταιρεία Φαρμασέρβ-Λίλλυ μετά την απένταξη των φαρμ. σκευασμάτων Ceclor από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων 28 Νοεμβρίου 2025 Με ιδιαίτερη έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι από σήμερα τα φαρμακευτικά σκευάσματα CECLOR CAPS 500mg/CAP BTX12 CAPS, CECLOR GRA.OR.SUS. 375mg/5ml BTX 1 FL X 60ml και CECLOR MRC.R.TAB 750mg/TAB BTX 8 TABS έχουν αφαιρεθεί από τον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων, με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβληθεί η συνολική αξία των φαρμάκων αυτών, δημιουργώντας πρόβλημα ιδιαίτερα για τους παιδιατρικούς ασθενείς.
- Επιστολή Π.Φ.Σ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 38 και 39 του Ν. 5243/2025 (ΦΕΚ Α΄187) 27 Νοεμβρίου 2025 Σύμφωνα με το άρθρο 39 του Ν. 5243/2025 θεσμοθετήθηκε η εξαίρεση επιβολής του ποσοστού επιστροφής (rebate) 0,8% σε συνταγές όπου «ο ιατρός συνταγογραφεί για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κάνοντας χρήση της εμπορικής ονομασίας των φαρμάκων, καθώς και όταν ο ασθενής επιλέξει, πριν από την εκτέλεση της συνταγής, να του χορηγηθεί συνταγογραφούμενο φάρμακο αναφοράς μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας» (πρόκειται για το σύνολο των συνταγών με off-patent σκευάσματα οι οποίες εκτελούνται στα ιδιωτικά φαρμακεία).



















