Παρέμβαση Ζήκα για την απουσία των φαρμακοποιών από τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας

Την δυσαρέσκεια αλλά και την απορία του εξέφρασε γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ.Σεραφείμ Ζήκας  στην διάρκεια στρογγυλού τραπεζιού  όπου παρουσιάστηκε ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας ασθενούς και διαπιστώθηκε η παντελής απουσία των φαρμακοποιών από το πρόγραμμα που βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου Health IT conference 2018 σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το νέο μοντέλο λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας; Φροντίδας Υγείας»   όπου πέραν των άλλων συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ κ. Αναστάσιος Τάγαρης, τόνισε ότι αισθάνεται άβολα γιατί φαίνεται ότι «προσκλήθηκε στο τέλος ενός  έργου. Οποιοδήποτε project για να  στεφθεί από επιτυχία χρειάζεται την συνεργασία όλων των χρηστών αλλιώς θα αποτύχει» επεσήμανε ο κ. Ζήκας.

«Εμείς ως κλάδος- τόνισε- συνεργασθήκαμε για την υλοποίηση του προγράμματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η ΗΔΙΚΑ σε αυτό το σημαντικό έργο δεν έχει ζητήσει ούτε την συμμετοχή μας ούτε την συνεργασία μας».

Στο τραπέζι που συντόνιζε ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος , ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Υγείας και η κυρία Ναταλία Τουμπανάκη ,μετείχε και ο κ. Δημήτρης Ζωγραφόπουλος , ειδικός επιστήμονας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο οποίος τόνισε την σημασία της εφαρμογής του νόμου από τον ερχόμενο Μάιο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος είναι ο κάτοχος αυτών , ή η λειτουργικότητα των συστημάτων αλλά η προστασία τους.

Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο κ. Τάγαρης και η κυρία Αθηνά Τριανταφυλλίδη , προϊσταμένη της Διεύθυνσης λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ , που αναφέρθηκαν σε τεχνικά θέματα τις παραμέτρους του ηλεκτρονικού φακέλου και ο κ. Γρηγόρης Λεοντόπουλος , αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ  ο οποίος τόνισε τις παθογένειες του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι χρονίως πάσχοντες ασθενείς.