Στρατηγική για να ανεβάσει το επίπεδο του Έλληνα Φαρμακοποιού χαράσσει ο ΠΦΣ

Δημοσίευμα στο DailyPharmaNews

Στο κατάλληλο χώρο και την κατάλληλη στιγμή επέλεξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης να εξαγγείλει την υλοποίηση μίας σημαντικής δράσης προκειμένου ο Έλληνας φαρμακοποιός να ανταποκριθεί με επάρκεια στο ρόλο εκείνο που μπορεί και πρέπει να έχει στο πλαίσιο της καθιέρωσής του φαρμακείου ως σύγχρονη, ανταποκρινόμενη στα ευρωπαϊκά πρότυπα, μονάδα παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Θεοδοσιάδης κατά τη διάρκεια της κεντρικής εισήγησής του στο κλείσιμο του 3ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμπάκα, στις 25 και 26 Νοεμβρίου και είχε ως θέμα τον ρόλο του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και τις προοπτικές και τις προκλήσεις του αύριο για το ελληνικό φαρμακείο, αναφέρθηκε στα τρέχοντα θέματα του κλάδου και τόνισε ότι «έχει έρθει πλέον η ώρα ο κλάδος να χαράξει μια στρατηγική φυγής προς τα εμπρός, αφήνοντας πίσω του τη μιζέρια των μνημονίων και διαμορφώνοντας τις συνθήκες για το φαρμακείο των επόμενων χρόνων. Το φαρμακείο που θα στηρίζεται στην επιστημονική αναβάθμιση και, μέσω αυτής, στην καθιέρωσή του ως μονάδα παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης. Μια διαδικασία που θα κατατάξει το φαρμακείο εκεί που πρέπει να ανήκει ως χώρος παροχής επιστημονικών υγειονομικών υπηρεσιών».

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΠΦΣ σχεδιάζει τη χάραξη στρατηγικής που θα ανεβάζει το επίπεδο του φαρμακείου στην κοινωνία και την πολιτεία, που θα ξεπερνά τα μέχρι τώρα δεδομένα της εσωστρέφειας, της μιζέριας και της απογοήτευσης, και που θα οδηγεί σε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως πραγματικά αξίζει στους επιστήμονες αυτού του χώρου. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι για τον σκοπό αυτό, από το νέο έτος, θα υλοποιηθεί ένα πλήρες και οργανωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών και μεταπτυχιακών σπουδών που θα καταξιώσουν το έλληνα φαρμακοποιό στο επίπεδο που δικαιούται.

Για να δείτε όλο το δημοσίευμα του DailyPharmaNews, πατήστε εδώ.