Στις 22 & 31 Μαρτίου τα διαδικτυακά σεμινάρια για τον Εμβολιασμό για τα μέλη του ΦΣ Θεσσαλονίκης

Ο δεύτερος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων με θέμα «Εμβολιασμοί ενηλίκων – Ασφάλεια & Αποτελεσματικότητα Εμβολίων – Αντιμετωπίζοντας την Εμβολιοφοβία στο Φαρμακείο» και εκπαιδευτή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy, συνεχίζεται και το 2021.

Μετά την επιτυχία και τη μεγάλη ανταπόκριση την προηγούμενη χρονιά, ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ αποφάσισαν την υλοποίηση και άλλων σεμιναρίων σχετικά με τον εμβολιασμό των ενηλίκων, σε συνεργασία και πάλι με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Το πέμπτο και το έκτο σεμινάριο για το 2021 θα πραγματοποιηθούν, ειδικά για τα μέλη του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και την Τετάρτη 31 Μαρτίου αντίστοιχα, από τις 18:00 έως 20:00 και θα μεταδοθούν ζωντανά μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα της ιστοσελίδας www.ideeaf.gr.

Οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις, μέσω chat, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα υποβολής προφορικών ερωτήσεων.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου αποτελείται από Α’ & Β’ μέρος. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

Α’ μέρος

  • Τύποι εμβολίων και μηχανισμός δράσης – Στοιχεία ανοσολογίας
  • Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια: πώς επιτυγχάνονται;
  • Εμβολιασμοί ενηλίκων σύμφωνα με το ΕΠΕ 2018-2019
  • Αντενδείξεις εμβολίων: μύθοι και αλήθειες

Β’ μέρος

  • Ποια εμβόλια συγχορηγούνται, ποια όχι και γιατί;
  • Εμβολιοφοβία: πού οφείλεται και πώς αντιμετωπίζεται
  • Ερωτήσεις-Συζήτηση

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε φαρμακοποιούς, μοριοδοτείται με 2 μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ και η εγγραφή του είναι δωρεάν. Για την πιστοποίηση της παρακολούθησης και τη λήψη της μοριοδότησης (2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ), ο φαρμακοποιός θα πρέπει να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που θα εμφανιστεί στην οθόνη του, στη λήξη του σεμιναρίου.

Για την παρακολούθηση απαιτείται να έχει προηγηθεί εγγραφή στα σεμινάρια, στη σελίδα www.ideeaf.gr/emvoliasmos-live, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός 80 συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο, για να  διασφαλιστεί η σωστή επικοινωνία με τον εισηγητή στη διάρκεια του σεμιναρίου και να προκύπτει ουσιαστική γνώση μετά την παρακολούθησή του (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).