Πρώτες Βοήθειες για Φαρμακοποιούς

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στον ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ αφενός, και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό αφετέρου, για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποιημένων σεμιναρίων «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς», σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία, ως κλάδος, επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο μας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να αναδείξουμε το μείζον θέμα της παροχής υπηρεσιών υγείας από τα φαρμακεία μας. Η πιστοποιημένη απόκτηση γνώσεων για την παροχή Πρώτων Βοηθειών από τα φαρμακεία μας αποτελεί, εκτός από εφόδιο για κάθε συνάδελφο και ένα όπλο στη φαρέτρα των επιδιώξεών μας ως κλάδος.

Καλούμε τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς», που ξεκινά άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, οργανώνοντας σεμινάρια στις περιοχές τους. Επίσης, καλούμε τους Φαρμακοποιούς – μέλη των τοπικών Συλλόγων, να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτά.