Παρεμβάσεις ΠΦΣ (10.01.2022): Ανάδειξη για ακόμα μια φορά του θέματος των ελλείψεων φαρμάκων και παρεμβάσεις του Πρόεδρου του ΠΦΣ στα ΜΜΕ και προς τον Υπουργό Υγείας

1.Επίσκεψη του Προεδρείου στον ΕΟΠΥΥ:

1) Για τον καθορισμό ημερομηνία πληρωμής  μηνός Νοεμβρίου , όπως και της πληρωμής των φαρμακείων με εκχώρηση .

2)Επίλυση του προβλήματος που προέκυψε για την έκδοση βεβαίωσης παρακράτησης rebate για φαρμακεία με εκχωρήσεις -παρακρατήσεις , εξαιτίας του γεγονότος ότι η πληρωμή τους γίνεται από τις ΠΕΔΙ.

 

2.Ανάδειξη για ακόμα μια φορά του θέματος των ελλείψεων φαρμάκων και παρεμβάσεις του Πρόεδρου του ΠΦΣ στα ΜΜΕ (ΑΝΤ1, ΜEGA, SKAI, EΡT1, OPEN) και προς τον Υπουργό Υγείας καταγγέλλοντας  ταυτόχρονα την κωλυσιεργία του ΕΟΦ, ως προς την σύζευξη της πλατφόρμας του ΠΦΣ, που είναι έτοιμη εδώ και ένα χρόνο, με τη βάση δεδομένων του ΕΟΦ, ώστε σε realtime να υπάρχει ενημέρωση της ΗΔΙΚΑ για τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είναι σε έλλειψη.

 

3.Οργανώθηκαν και θα ανακοινωθούν άμεσα τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις αναπνευστικές συσκευές , την παρασκευή γαληνικών σκευασμάτων, της παροχής Α’ Βοηθειών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό όπως επίσης και σεμινάρια για φορολογικά θέματα , αρχής γενομένης από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Κρήτης.

 

4. Υπογραφή σύμβασης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ΙΔΕΕΑΦ.

 

5. Συνάντηση Προεδρείων των Δευτεροβάθμιων Υγειονομικών Συλλόγων (Π.Ι.Σ., Ε.Ο.Ο. και Π.Φ.Σ.) παρουσία των εργατολόγων κ.κ. Δ. Μπούρλου και Α. Κουτσολάμπρου για τα συνταξιοδοτικά θέματα των υγειονομικών.

 

6.Τηλεδιάσκεψη με το Προεδρείο του Ιταλικού Φαρμακευτικού Συλλόγου για το θέμα του ENVO (περί ψευδεπίγραφων φαρμάκων )

 

7. Δρομολόγηση διαδικασιών πληρωμής δικαιούχων ΚΑΕΦ 2021 με στόχευση η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής στοιχείων από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.1.2022.

 

8. Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της ΗΔΙΚΑ για την ολοκλήρωση των εφαρμογών ώστε οι συνταγές να είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικές και να καταργηθεί οποιαδήποτε χειρόγραφη(πράσινη) συνταγή.

 

9. Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ταμείου της Τραπέζης της Ελλάδος για την επίλυση των προβλημάτων διασύνδεσης των μηχανογραφικών προγραμμάτων φαρμακείων μέσω API για την λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με το Ταμείο

 

10. Προγραμματισμός ενημέρωσης των Φαρμακευτικών Συλλόγων για το Επαγγελματικό Ταμείο και τις Συνενώσεις Φαρμακείων σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης