Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ένατο διαδικτυακό σεμινάριο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με την συμμετοχή μελών από τους Φ. Σ. Δράμας & Καβάλας

Με τη διαδικτυακή συμμετοχή φαρμακοποιών από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Δράμας και Καβάλας ολοκληρώθηκε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, το ένατο από τα διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα «Η φαρμακευτική φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη», που πραγματοποιεί ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, σε συνεργασία με τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους και εκπαιδευτή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy.

Ο κύκλος αυτός των σεμιναρίων εντάσσεται στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2020 του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ και υλοποιούνται μέσω του διαδικτύου σε ζωντανή μετάδοση (LIVE) με δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής των φαρμακοποιών, διατυπώνοντας τις ερωτήσεις τους είτε γραπτά, είτε προφορικά.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ, κ. Σεραφείμ Ζήκας, η πρόεδρος του Φ.Σ. Δράμας, κα Αικατερίνη Μπουρουτζόγλου, και η πρόεδρος του Φ.Σ. Καβάλας, κα Αναστασία Ρακιτζή.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Βαλτάς, «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το ΙΔΕΕΑΦ προσαρμόζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του Covid –19  διοργανώνουν σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Στόχος των διαδικτυακών αυτών σεμιναρίων είναι η συνεχής και ολοκληρωμένη ενημέρωση των συναδέλφων φαρμακοποιών όσον αφορά την χρόνια αυτή νόσο»

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου αποτελείται από Α’ & Β’ μέρος. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

Α’ μέρος

  • Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης
  • Φαρμακολογία των Αντιδιαβητικών φαρμάκων
  • Οι εναλλακτικές θεραπείες στον Διαβήτη: ποιες συμπληρωματικές προσεγγίσεις έχουν τεκμήρια αποτελεσματικότητας;

Β’ μέρος

  • Διατροφή, Άσκηση, Συμπληρώματα
  • Βασικά σημεία της επικοινωνίας με τον ασθενή με Διαβήτη & στοιχεία Συμβουλευτικής.

 

Ο φαρμακοποιός με την λήξη του διαδικτυακού σεμιναρίου καλείται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο που εμφανίζεται στην οθόνη του. Με την συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πιστοποιείται η παρακολούθηση και ο φαρμακοποιός  λαμβάνει 2 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από το ΙΔΕΕΑΦ.