Ενημέρωση σχετικά με χορήγηση υλικών που αφορούν πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής και την Εύβοια

Αθήνα, 28/2/2020

Αρ. Πρωτ. 697

Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη χορήγηση συγκεκριμένων υλικών (κρέμες, επιθέματα, αντιηλιακές κρέμες, κ.λ.π), βάσει του συνημμένου καταλόγου, στους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι και στην Εύβοια. Επειδή η πλειοψηφία των προϊόντων αυτών είναι καλλυντικά προϊόντα ή προϊόντα που δεν διαθέτουν κουπόνι ή barcode, ζητήθηκε η απλούστευση της διαδικασίας για τη χορήγηση αυτών προς τους πληγέντες και δικαιούχους , που είναι περίπου 50 άτομα.

Συγκεκριμένα, για τη χορήγηση αυτών των υλικών δεν απαιτείται καμία θεώρηση, δεν απαιτείται επικόλληση ταινίας γνησιότητας ή αποδεικτικού στοιχείου και χρήσης άυλων ή μη κωδικών (barcode).
Τα χορηγούμενα προϊόντα εντάσσονται στην κατηγορία Υγειονομικού Υλικού του E-DAPY.
Τα προϊόντα αυτά θα διατίθενται με τη λιανική τιμή που ορίζει το φαρμακείο, δεν θα υπάρχει καμία ευθύνη του φαρμακοποιού ως προς τη συνταγογράφηση της γνωμάτευσης και την εκτέλεση αυτής και ως προς τον αριθμό των γνωματεύσεων που εκδίδονται για τον ίδιο ασθενή (είναι αποκλειστική ευθύνη του θεράποντος ιατρού).
Η δική μας ευθύνη είναι η ορθή εκτέλεση της γνωμάτευσης (χορήγηση προϊόντος, έλεγχος της σφραγίδας και υπογραφής του ιατρού και φαρμακοποιού , υπογραφή ασφαλισμένου). Η γνωμάτευση του δικαιούχου εκτελείται εφόσον φέρει την ένδειξη «ΠΛΗΓΕΙΣ /ΣΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ».

Παραδείγματος χάριν,
Ιατρός συνταγογραφεί αντιηλιακή κρέμα. Χορηγούμε οποιαδήποτε αντιηλιακή κρέμα επιθυμεί ο ασθενής ή που του προτείνουμε εμείς, ανεξαρτήτως περιεκτικότητας και ορίζουμε εμεις τη λιανική τιμή. Δεν επικολλούμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο στη γνωμάτευση.

Η εγκύκλιος ισχύει και για όσους πληγεντες εντάσσονται στο Ν.4368/16(ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ).

Συνάδελφοι,
Σας προτείνουμε η λιανική τιμή να μην ξεπερνά την χονδρική τιμή + 35% ποσοστό κέρδους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Φαρμακοποιών του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Help Desk – τηλ. 210 3410372, ask@pfs.gr).

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

   Απόστολος Βαλτάς                                                        Κωνσταντίνος Κούβαρης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ