Ενημέρωση για πιστωτικά τιμολόγια για τις διαφορές ποσών στην πληρωμή των ραντεβού εμβολιασμού, τα τιμολόγια clawback αναπνευστικών συσκευών, το σκεύασμα arixtra & την επιστολή του ΠΦΣ για την πολιτική της AstraZeneca

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2021

Αριθμ. Πρωτ. 4858

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Θέμα: «Ενημέρωση για τα πιστωτικά τιμολόγια για τις διαφορές ποσών στην πληρωμή των ραντεβού εμβολιασμού, τα τιμολόγια clawback αναπνευστικών συσκευών, το σκεύασμα arixtra & την επιστολή του ΠΦΣ για την πολιτική της εταιρείας Astra Zeneca»

1. Διαφορές ποσών στην πληρωμή των ραντεβού εμβολιασμού έναντι της Covid-19 μηνός Ιουλίου
Για τις διαφορές που πιθανόν εμφανίζονται στο τελικό ποσό πληρωμής από το ποσό που απεστάλη από την υπηρεσία ΕΟΠΥΥ ΚΜΕΣ για τα ραντεβού εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού για τον μήνα Ιούλιο, το πιστωτικό τιμολόγιο θα κοπεί μετά από σχετική ενημέρωση.

2. Πιστωτικά τιμολόγια για το Clawback της υποκατηγορίας Μ2- Αναπνευστικά
Τα φαρμακεία τα οποία εκδίδουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών λόγω ενοικίασης (συμπυκνωτών οξυγόνου, νεφελοποιητών, συσκευών άπνοιας CPAP–Bi PAP), δεν θα εκδώσουν πιστωτικά τιμολόγια για την παρακράτηση Clawback που εφαρμόζεται από υποβολές του 5ου/2021 και μετά, όπου προεισπράττεται το 70% του clawback.
Η έκδοση των πιστωτικών τιμολογίων θα γίνει στο τέλος του χρόνου όταν υπολογιστεί το τελικό ποσό clawback και συμψηφισθεί με τα ποσά που δίνουμε ως προκαταβολή.

3. Το σκεύασμα ARIXTRA δεν ανήκει στις ηπαρίνες
Μετά από ερωτήματα συναδέλφων, σας ενημερώνουμε ότι το φαρμακευτικό σκεύασμα arixtra δεν ανήκει στην κατηγορία των ηπαρινών, επομένως δεν συμπεριλαμβάνεται στον διαχωρισμό των ηπαρινών και στο ξεχωριστό τιμολόγιο που εκδίδεται για τις ηπαρίνες.

4. Επιστολή Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την εμπορική πολιτική της εταιρείας «ASTRAZENECA Α.Ε.»
Σας αποστέλλουμε επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη (σχετική επιστολή απεστάλη στον Πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Φιλίππου και στον ΣΦΕΕ) αναφορικά με τους ανεπίτρεπτους και αθέμιτους εμπορικά όρους που θέτει η εταιρεία Astra Zeneca προκειμένου να προμηθεύσει με φάρμακα τα φαρμακεία.

 

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                               ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ