Εγκαίνια του φαρμακείου “Παύλος Γιαννακόπουλος” στο Καστελόριζο

Αθήνα 21.07.2021

Δελτίο Τύπου 

 

«Η ίδρυση του φαρμακείου του Καστελόριζου, ήταν μια εθνική αναγκαιότητα, και μια υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού που για πολλές γενιές με την αγάπη για τον τόπο τους στηρίζουν την ιστορική  του συνέχεια και αγωνίζονται για την ευημερία και την προοπτική του.

Έπρεπε λοιπόν μεταξύ των δομών υγείας που είναι υποχρέωση όλων, να υπάρχουν σε αυτό το νησί, να υπάρχει και αυτό το φαρμακείο». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του  στα εγκαίνια  του φαρμακείου «Παύλος Γιαννακόπουλος» ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς .

«Η πανδημία απέδειξε για ακόμη μια φορά την δυναμική και την αναγκαιότητα των 10.000 φαρμακείων από άκρου σε άκρο της Ελλάδος.

Τα φαρμακεία απέδειξαν από την αρχή της πανδημίας ότι αποτελούν σημαντικό κρίκο της Δημόσιας Υγείας και σε περιόδους υγειονομικών  κρίσεων  όπως αυτή που βιώνουμε. Οι Φαρμακοποιοί είναι αυτοί που βρίσκονται καθημερινά κοντά στους πολίτες , συμβουλεύοντας , ενημερώνοντας , εμβολιάζοντας  και διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής  περίθαλψης» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ .

Και τόνισε πώς Θα πρέπει επιτέλους η πολιτεία να κάνει πράξη αυτό που προεκλογικά είχε εξαγγείλει αυτή η κυβέρνηση. Την οικονομική στήριξη φαρμακείων σε απομονωμένες περιοχές, όπως το φαρμακείο στο Καστελόριζο, το Φαρμακείο στο Τριεθνές, το Φαρμακείο στην Νίσυρο, το φαρμακείο στην Φολέγανδρο, το Φαρμακείο στους Φούρνους και σε τόσα άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ο κ. Βαλτάς συνεχάρη τον πρόεδρο του Φ.Σ. Δωδεκανήσου κ. Ν. Φουτούλη , το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρητης, τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν στην δημιουργία και λειτουργία του Φαρμακείου αυτού.

Και κατέληξε «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος  στηρίζει και  θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ξεχωριστή σημασία τόσο για την Δημόσια Υγεία όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα ακριτικών και απομεμακρυσμένων περιοχών όπου ο ρόλος των φαρμακοποιών είναι αναντικατάστατος και απαραίτητος».

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Φουτούλης εξέφρασε την συγκίνηση του γιατί ευοδώθηκαν οι προσπάθειες ετών και έγινε πράξη το όραμα των φαρμακοποιών των Δωδεκανήσων.

Στην συγκινητική αυτή εκδήλωση παραβρέθηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης και ο Γενικός Γραμματεας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους.

Δηλώσεις Προέδρου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολου Βαλτά