Δυνατότητα ακύρωσης συνταγών που εκτελέστηκαν από 1.06 έως 30.06 και δεν υπήρχε η δυνατότητα ακύρωσης τους

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 2850

 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επειδή υπήρχαν περιπτώσεις όπου φαρμακοποιοί μετά από επανέλεγχο των συνταγών Ιουνίου διαπίστωσαν σε αυτές λάθη και παραλείψεις, με αποτέλεσμα να τις εξαιρέσουν, να μην τις υποβάλουν ως φυσικό αρχείο και να μην τις συμπεριλάβουν στο αιτούμενο ποσό του τιμολογίου προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζήτησε τη δυνατότητα ακύρωσης των συγκεκριμένων συνταγών ώστε να αποδεσμευτούν τα ακυρωμένα κουπόνια.

Η ΗΔΙΚΑ μας ενημέρωσε πως από σήμερα και μέχρι τις 20 Ιουλίου δίνεται η δυνατότητα  να αποστέλλεται σχετικό αίτημα στο:     hd@idika.gr  όπου θα αναφέρεται το barcode της συνταγής και ρητά ότι «δεν έχει ζητηθεί η είσπραξη της αξίας της από τον ΕΟΠΥΥ».

Υπόδειγμα κειμένου για το ηλεκτρονικό αίτημα:

Ζητώ την ακύρωση της εκτελεσμένης συνταγής με αριθμό…………………… και ημερομηνία εκτέλεσης……………..η οποία εξαιρέθηκε από το φυσικό αρχείο συνταγών μηνός Ιουνίου, δεν απεστάλη ο αριθμός της στο ΤΕΕΣ και δεν έχει ζητηθεί η είσπραξη της αξίας της από τον ΕΟΠΥΥ.

Η ΗΔΙΚΑ θα προβαίνει άμεσα σε ακύρωση της εκτέλεσης της συνταγής και αποδέσμευση των κουπονιών.

Υπενθυμίζουμε πως από τις 21 Ιουνίου είναι σε λειτουργία η δυνατότητα ακύρωσης εκτελεσμένης συνταγής έως και 144 ώρες (έξι 24-ωρα) μετά την εκτέλεση της. Αναμένεται η υλοποίηση της νέας εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ για τον ορισμό ως καταληκτικής ημερομηνίας ακύρωσης εκτελεσμένων συνταγών την 2η εργάσιμη ημέρα του επόμενου ημερολογιακού μήνα της εκτέλεσης της συνταγής.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας