Α. Βαλτάς: Οι φαρμακοποιοί ανοίγουν δίαυλο επικοινωνίας με τους Συλλόγους Ασθενών

Φιλοσοφία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποτελεί το γεγονός ότι ο πολίτης και ο ασθενής είναι στο επίκεντρο, και επειδή το φαρμακείο είναι χώρος Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, έχει ανοίξει εδώ και καιρό ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους Συλλόγους Ασθενών. 

Αυτά ανέφερε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο f.daily ο πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος σήμερα παρακολούθησε τις εργασίες του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών. Ο λόγος είναι ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της προσβασιμότητας στο φάρμακο, ενώ πρέπει ο ασθενής να έχει την αποτελεσματικότερη φαρμακευτική αγωγή.

«Ως ΠΦΣ, σε αυτό το θέμα θέλουμε να συνεργαστούμε και με την πολιτεία και πιστεύουμε ότι από κοινού μπορούμε να προβούμε σε σημαντικές ενέργειες προς όφελος της Δημόσιας Υγείας», τόνισε ο Α. Βαλτάς.

Όπως είπε, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει δείξει εμπράκτως ότι είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες μέσα από το φαρμακείο στον ασθενή, όπως ήδη γίνεται μέσω των εμβολιασμών, του αγώνα που κάνουν οι φαρμακοποιοί κατά της παχυσαρκίας, των προγραμμάτων που έχουν για τη διακοπή του καπνίσματος, των προγραμμάτων για την υπέρταση αλλά και μέσω της συμβουλευτικής για τη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία τους και στην ορθή χρήση αναπνευστικών συσκευών. Παράλληλα σημαντικό κομμάτι αποτελεί και η εκπαίδευση των ασθενών και των μη ασθενών στην πρόληψη.

Πηγή : f.daily