Απαιτούμενα δικαιολογητικά των φαρμακείων που αφορούν στην πρόσκληση για συμμετοχή στη Δράση Πρόληψης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Αθήνα,  26 Ιουλίου 2024

Αριθμ. Πρωτ. 3325

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 

Θέμα: « Απαιτούμενα δικαιολογητικά των φαρμακείων που αφορούν στην πρόσκληση για συμμετοχή στη Δράση Πρόληψης για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο της διαδικασίας και των προϋποθέσεων συμμετοχής των φαρμακείων  στη Δράση «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί θα πρέπει αρχικά να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους  για τη Δράση μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκλειστικά  στη διεύθυνση: prolipsis@idika.gr.

Σας παραθέτουμε συνοπτικά τα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν  από τους συναδέλφους που επιθυμούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τα οποία θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα ενιαίο email προς την ΗΔΙΚΑ:

Το φαρμακείο καλείται να συμπληρώσει το παράρτημα I της επισυναπτόμενης πρόσκλησης με τα ακόλουθα στοιχεία:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΟΔΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΤΚ
ΠΟΛΗ
ΝΟΜΟ
ΑΦΜ
Δ.Ο.Υ
ΙΒΑΝ (εταιρικό λογαριασμό)
Φαρμακοποιός 1. Ονοματ/μο & ΑΔΤ

2. …….

3. …….

Άδεια Λειτουργίας Φαρμακείου :(Δηλώστε αριθμό πρωτοκόλλου)

 

Φορέας έκδοσης άδειας : (Δηλώστε αριθμό πρωτοκόλλου και αρμόδια Περιφέρεια)
Υπεύθυνος/ οι Φαρμακείου(Δηλώστε

Ονοματ/μο & ΑΜ Φαρμακευτικού Συλλόγου)

1. …..

2. …….

Τηλέφωνο Επικοινωνίας
email

 

Και  να αποστείλει σε ηλεκτρονική μορφή τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Σε περίπτωση φυσικού προσώπου (ατομικής επιχείρησης) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ :

1. Άδεια λειτουργίας Φαρμακείου
2.Έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης του νόμιμου εκπροσώπου (μέσω gov.gr) με το περιεχόμενο όπως αναφέρεται στην παράγραφο Β΄ του παραρτήματος I της επισυναπτόμενης αίτησης φαρμακείου
3. Βεβαίωση IBAN

 

Επιπλέον δικαιολογητικά σε περίπτωση εταιρικής νομικής μορφής ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ:

1. Νομιμοποιητικά Έγγραφα της εταιρείας:
α. Πρόσφατο Καταστατικό
β. Γενικό Πιστοποιητικό Μεταβολών και Αναλυτικό Πιστοποιητικό Εκπροσώπησης από το ΓΕ.ΜΗ.

 

Όσον αφορά το πιο πρόσφατο καταστατικό της εταιρείας, το γενικό πιστοποιητικό μεταβολών και το αναλυτικό πιστοποιητικό εκπροσώπησης, όλα αυτά εκδίδονται από το business portal του ΓΕΜΗ κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο με χρήση των κωδικών σύνδεσης που διατηρεί η εταιρεία αυτή στο ΓΕΜΗ.

Για την ολοκλήρωση του αιτήματος και την έκδοση του πιστοποιητικού προϋπόθεση είναι η πληρωμή παράβολου.

          Προς διευκόλυνση  των φαρμακείων στην υποβολή των δικαιολογητικών  στην περίπτωση εταιρειών, οι φαρμακοποιοί μπορούν να υποβάλλουν τον αριθμό πρωτοκόλλου των αντίστοιχων αιτημάτων τους για κάθε μία από τις άνω περιπτώσεις, τον οποίο μπορούν λάβουν ανεξαρτήτως της ύπαρξης οφειλών. Η διαδικασία ολοκλήρωσης της έκδοσης των δικαιολογητικών βάσει νόμου μπορεί να φτάσει και τις 10 ημέρες . Συνήθως όμως μπορούν να εκδοθούν αυθημερόν. Ο μέσος όρος έκδοσης είναι 3 μέρες.

Κρίνεται σκόπιμο να απευθυνθείτε στους λογιστές σας σχετικά.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση για την επισυναπτόμενη πρόσκληση παρέχονται από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ. Για ερωτήματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail  στην ηλεκτρονική διεύθυνση prolipsis-info@idika.gr  ή/και να καλούν στο HelpDesk της ΗΔΙΚΑ-τηλ.: 11401

ΠΡΟΣΟΧΗ

  1. Για την υποβολή της αίτησης συμπληρώνεται το Παράρτημα I που υπάρχει στη σελίδα 2 του επισυναπτόμενου αρχείου. Εφόσον συμπληρωθεί:
  • Είτε το εκτυπώνετε, το υπογράφετε και το σφραγίζετε και το αποστέλλετε σε ηλεκτρονική μορφή
  • Είτε υπογράφεται μέσω ψηφιακής υπογραφής, εφόσον υπάρχει και το αποστέλλετε σε ηλεκτρονική μορφή
  • Είτε κάνετε ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου μέσω του gov.gr και το αποστέλλετε σε ηλεκτρονική μορφή
  1. Για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης επισυνάπτεται το κείμενο το οποίο έχουμε ορίσει μέσα στο πλαίσιο του επισυναπτόμενου αρχείου (σελίδα 3) και γίνεται μόνο μέσω του gov.gr.
  2. Καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης (prolipsis@idika.gr) για τη συμμετοχή στη Δράση έχει οριστεί η Κυριακή 4 Αυγούστου 2024.

Συνάδελφοι,

Η συμμετοχή στη Δράση αυτή αποτελεί άλλο ένα στοιχείο που μελλοντικά θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διεκδίκηση και ανάληψη παρόμοιων σχεδιασμών από την πλευρά της Πολιτείας προς όφελος της Δημόσιας Υγείας και την ενίσχυση του ρόλου των φαρμακείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ