Εργαστήριο φαρμακείου για Φαρμακοποιούς

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ αποφάσισαν τη διοργάνωση συνεχιζόμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος για τους φαρμακοποιούς τοπικά, ανά γεωγραφική περιφέρεια, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, το οποίο θα περιλαμβάνει σε βάθος χρόνου όλες τις σημαντικές γνωστικές ενότητες, όπως καθορίζονται από τις ανάγκες του σύγχρονου φαρμακείου.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος αφορά σεμινάρια Εργαστηρίου Φαρμακείου, διάρκειας 8 ωρών (2 ώρες θεωρίας & 6 ώρες πρακτικής), με θέμα: «Υποδειγματική Παρασκευή Γαληνικών Σκευασμάτων – Διασφάλιση Ποιότητας στο εργαστήριο του Φαρμακείου σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία».
Θα υλοποιηθούν με την επιστημονική ευθύνη του Επ. Καθηγητή Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, κ. Παρασκευά Δάλλα και της Επ. Καθηγήτριας Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, κας Σοφίας Χατζηαντωνίου και θα μοριοδοτηθούν με 14 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ. Σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το πρόγραμμα υλοποίησής τους, σε όλη την Ελλάδα.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία, ως κλάδος, επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τον ρόλο μας και να θωρακίσουμε το εύρος των γνώσεών μας, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου φαρμακείου των Υπηρεσιών και της Φαρμακευτικής Φροντίδας.

Σας καλούμε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία που σας δίνεται και να συμμετάσχετε δυναμικά στο σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στην περιφέρειά σας σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό σας Σύλλογο, σύμφωνα με τον κεντρικό προγραμματισμό που επεξεργαζόμαστε.