“Ένα μέλλον για τα παιδιά του κόσμου” : Έκθεση του ΠΟΥ, της Unicef και του επιστημονικού περιοδικού The Lancet

Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF και του Επιστημονικού Περιοδικού Lancet,αποτελούμενη από κορυφαίους εμπειρογνώμονες για την υγεία των παιδιών από όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει μια νέα αναφορά ορόσημο για την υγεία και την ευημερία των παιδιών.

Η έκθεσηΈνα μέλλον για τα παιδιά του κόσμου”  ( “A future for the world’s children” ) αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη, ανεξάρτητη έκθεση για την επανατοποθέτηση κάθε πτυχής της παιδικής υγείας μέσω του φακού του ταχέως μεταβαλλόμενου κλίματος και άλλων υπαρχουσών απειλών.

Η έκθεση  περιλαμβάνει ένα νέο παγκόσμιο δείκτη 180 χωρών, που συγκρίνει τις επιδόσεις στην ανάπτυξη των παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων επιβίωσης και ευημερίας των παιδιών, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η διατροφή.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι η υγεία και το μέλλον κάθε παιδιού και εφήβου παγκοσμίως απειλούνται άμεσα από την οικολογική υποβάθμιση, την αλλαγή του κλίματος και τις εκμεταλλευτικές πρακτικές μάρκετινγκ που ωθούν το μεταποιημένο fast food, τα ζαχαρούχα ποτά, το οινόπνευμα και τον καπνό σε παιδιά.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

A future for the world’s children? A WHO–UNICEF–Lancet Commission

Πηγή: https://www.who.int/

  https://www.thelancet.com/