Άμεση παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τις περικοπές του ΣΕΔ Resurgex

 

 

 

 

 

Αθήνα, 20/2/2020

Αρ. Πρωτ.  608

Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την εκτέλεση του σκευάσματος RESURGEX και τις άδικες περικοπές που υφίστανται οι συνάδελφοι.
Η παρέμβαση του ήταν άμεση τόσο σε προφορικό επίπεδο όσο και με τις υπ΄ αριθμ. 1545/15.4.2019 , 4864/21.11.2019 και 5515/27.12.2019 επιστολές προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα ενημέρωσε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Μετά το γεγονός των αναδρομικών περικοπών και για συνταγές που έχουν εκτελεσθεί από το 2017 (!) , ο Π.Φ.Σ. απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζομάνη ενημερώνοντας ότι είναι αντισυμβατικές οι περικοπές για τους συναδέλφους οποίοι δεν ευθύνονται για το λάθος του ΕΟΠΥΥ , ζητώντας την άμεση παρέμβαση τους.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει την επίλυση του θέματος με κάθε τρόπο προκειμένου να δικαιωθούν οι συνάδελφοι οι οποίοι κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και της εταιρείας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

   Απόστολος Βαλτάς                                                        Κωνσταντίνος Κούβαρης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΕΔ – ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ RESURGEX