Στις 15 Μαϊου το 15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

15ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Το φαρμακείο στυλοβάτης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 

Το 15o Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο PILOT BEACH RESORT, στη Γεωργιούπολη Χανιών, από τις 14 έως και τις 15 Μαΐου 2022.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής επιστήμης. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ελληνικό φαρμακείο: προοπτικές και προκλήσεις του αύριο», με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ κ. Απόστολου Βαλτά, του προέδρου του ΙΔΕΕΑΦ κ. Σεραφείμ Ζήκα, και των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της Κρήτης κ.κ.: Εμμανουήλ Κατσαράκη (Φ.Σ. Χανίων), Αριστοτέλη Σκουντάκη (Φ.Σ. Ηρακλείου), Κώστα Καλδή (Φ.Σ. Λασιθίου) και Κώστα Βαρδιάμπαση (Φ.Σ. Ρεθύμνου).
  • Ενότητα για τη meta εποχή του φαρμακείουμε εισηγήσεις για τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, τις συνενώσεις και τις ευρωπαϊκές προκλήσεις που αφορούν το επάγγελμα του φαρμακοποιού.
  • Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για τον νέο τρόπο υποβολής και εκκαθάρισης συνταγών φαρμάκων
  • 17 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος για θέματα όπως: Σακχαρώδης Διαβήτης, Σύνδρομο «Long Covid», Νόσος Alzheimer, παθήσεις του ματιού, αντηλιακή προστασία, αλλεργίες, συμπληρώματα διατροφής κ.ά.

Τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα θα παρουσιάσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της υγείας και τον πανεπιστημιακό χώρο, μεταξύ των οποίων και οι κ.κ.:

  • Aργυρώ Γκόγκου, ειδικός παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, διευθύντρια ΕΣΥ- Α’ Παθολογική Κλινική Υπεύθυνη Διαβητολογικού Ιατρείου ΓΝ Χανίων,
  • Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Νανοτεχνολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών,
  • Ιωάννης Ζαγανάς, επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης / Νευρολογική Κλινική ΠΑΓΝΗ,
  • Χρήστος Λιονής, καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, και
  • Νικόλαος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακόμη, την Κυριακή το πρωί, σε παράλληλη αίθουσα, θα πραγματοποιηθεί WORKSHOP «Η σύγχρονη τεχνολογία των νανο-εμβολίων. Περιπτωσιολογική μελέτη των νανο-εμβολίων εναντίον του ιού SARS-CoV-2» “CASE STUDY ON NANOVACCINES”, την επιμέλεια του οποίου έχει ο κ. Κωνσταντίνος Δεμέτζος, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας & Νανοτεχνολογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ακαδημαϊκός, τακτικό μέλος, Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2018.

Παράλληλα θα λειτουργήσει πλούσια και ενημερωμένη έκθεση με προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΙΔΕΕΑΦ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου www.pankritio.gr.