Πολύ μεγάλες οι ελλείψεις φαρμάκων

 

 

 

 

 

Αθήνα, 27.1.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται σε μεγάλο βαθμό , σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και στο παρελθόν έχει  κατ’ επανάληψη αναδείξει τις πτυχές του προβλήματος χωρίς να έχει δοθεί λύση από την Πολιτεία. Είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας  δεν είναι σωστά πληροφορημένος για τον αριθμό των φαρμάκων που λείπουν από την ελληνική αγορά. Ασφαλώς και δεν είναι μόνο 27 που αναφέρει ο ΕΟΦ λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Είναι πάρα πολύ περισσότερα  τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και ταλαιπωρούνται  ασθενείς και φαρμακοποιοί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στη   σύσκεψη  που ζήτησε και θα  πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας,  θα παρουσιάσει λίστα με τα ελλειπτικά φάρμακα σε πανελλαδικό επίπεδο .

Επίσης θα καταθέσει προτάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος  στις  οποίες είναι υποχρεωμένοι να συμβάλλουν όλοι εμπλεκόμενοι στην διακίνηση  του Φαρμάκου.

Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε αυτούς που κερδοσκοπούν σε βάρος του έλληνα ασθενή που αδυνατεί να βρει το φάρμακο του.

 

Εκ του ΠΦΣ