Η απάντηση του Προέδρου του ΠΦΣ στο CAPITAL και στον Μανώλη Καψή

Αθήνα, 2/5/2017

«Μανόλης Καψής ο …. ΜΕΓΑΣ!!!»

Ξανακτύπησε ο κ. Μανόλης  Καψής, στρέφοντας τα βέλη του κατά του «κακού» Λουράντου που … τόλμησε να δημοσιοποιήσει  το πρόβλημα των ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν  την συμμετοχή τους αλλά και των φαρμακοποιών που έχουν βγάλει εδώ και χρόνια τα τεφτέρια στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Αντιλαμβάνομαι την πρεμούρα του κ. Καψή να δώσει τα διαπιστευτήρια του στους ξένους αποικιοκράτες αλλά και στον κ. Χατζηδάκη , επενδύοντας στο μέλλον του , υπεραμυνόμενος  την υποτιθέμενη μείωση της τιμής  των βρεφικών γαλάτων, όταν αυτά άρχισαν να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

Του διαφεύγει όμως ότι αυτά τα νούμερα που συχνά –πυκνά επικαλείται ο κ. Χατζηδάκης , ποτέ δεν μάθαμε πώς βγήκαν, όπως επίσης ότι όταν τα βρεφικά γάλατα πήγαν στα σουπερ μάρκετ, μαζί με την υποτιθέμενη μείωση της τιμής τους … μίκρυναν και οι συσκευασίες τους!

Δεν αντιλαμβάνεται ακόμη ο κ. Καψής ότι η φιλομνημονιακή δημοσιογραφία στην οποία πρωτοστάτησε ο ίδιος στο MEGA , οδήγησε στην απαξίωση αυτό το μεγάλο κανάλι …

Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Καψής ότι τα πολλά φαρμακεία δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση , για την εύκολη  πρόσβαση των ασθενών στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κάτι που δεν υπάρχει στην Ευρώπη  και που συζητείται ευρέως αυτή την περίοδο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε ακόμα και ο ΟΟΣΑ, παραδέχεται πλέον την αποτυχία της στρατηγικής των περικοπών και συστήνει την στροφή των συστημάτων υγείας σε ασθενοκεντρικά.

Βεβαίως ο κύριος Καψής βλέπει κοντόφθαλμα μόνο πολλά φαρμακεία και όχι τις δωρεάν υπηρεσίες τους που καλύπτουν πολλές φορές την απουσία του κράτους.

Όσο για τον δήθεν «πλουτισμό» των φαρμακοποιών θα έπρεπε να γνωρίζει ότι από την δημιουργία της ηλεκτρονικής  συνταγογράφησης – στην οποία πρωτοστάτησαν οι φαρμακοποιοί- υπάρχει συνεχής και διαφανής έλεγχος των φαρμακευτικών δαπανών.

Γνώριζα τον κ. Καψή ως φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο , τον γνώρισα ως φιλομνημονιακό και συστημικό και τώρα διακρίνω και τον αντιλαϊκό και ανθελληνικό χαρακτήρα του.

Συγχαρητήρια κ. Καψή!!

Κωνσταντίνος Λουράντος

Δείτε ΕΔΩ το άρθρο του Μανώλη Καψή στο Capital