Επίλυση του θέματος των ενστάσεων και της απόδοσης του 5% των λογαριασμών

Αθήνα,  6 Απριλίου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 1489

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βαλτάς με μέλη του Προεδρείου σε συναντήσεις που είχαν χτες το πρωί  με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ , πέραν των θεμάτων που συζήτησαν και αφορούσαν τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων, του προσωπικού ιατρού και των κλειστών συμβάσεων(ενημέρωση απεστάλη  χτες), έθεσαν για ακόμη μια φορά και το θέμα των καθυστερήσεων των ενστάσεων που έχουν υποβάλει συνάδελφοι φαρμακοποιοί.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών με ενστάσεις, όπως σας έχουμε ενημερώσει,  έχουν δικαιωθεί και η καθυστέρηση στην πληρωμή τους οφειλόταν, στο ότι δεν υπήρχε μηχανογραφικό σύστημα για να ενημερώσει τις περιφερειακές διευθύνσεις για το αποτέλεσμα των ενστάσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση.

Η ανάδοχος εταιρεία που ανέλαβε το έργο της διασύνδεσης, το έχει παραδώσει στον ΕΟΠΥΥ και άμεσα, σε συνεργασία με τις περιφερειακές διευθύνσεις, θα ξεκινήσει η αυτόματη ενημέρωση των ΠΕΔΙ για τις αποφάσεις της επιτροπής των ενστάσεων, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι λογαριασμοί για την απόδοση του 5%, για τους φαρμακοποιούς που δικαιώθηκαν.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ