Ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση του ΠΦΣ με τον διοικητή του ΕΦΚΑ

 

 

 

 

 

Αθήνα, 8/11/2019

Αρ. Πρωτ. 4585

 

Συνάντηση με τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη και τον υποδιοικητή κ. Ελευθέριο Κρητικό, είχε χθες αντιπροσωπεία του ΠΦΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Απόστολο Βαλτά και τους κ.κ. Αθανάσιο Παπαθανάση, Σεραφείμ Ζήκα, Κωνσταντίνο Κούβαρη, Στέλιο Καλογερόπουλο, Ιωάννη Παπαπούλιο και την κυρία Ευγενία Μαυρίδου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που είχαν τεθεί με το υπ΄ αριθμ. 4548/ 5.11.2019 έγγραφο του ΠΦΣ προς τον κ. Χάλαρη το οποίο σας επισυνάπτουμε .

Για το θέμα των εσφαλμένων αναρτήσεων για ποσά που δήθεν οφείλει στο ΤΣΑΥ μεγάλος αριθμός συναδέλφων, επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της προτροπής του ΠΦΣ να ενταχτούν στην διαδικασία ρύθμισης των 120 δόσεων , αφού ο κ. Χάλαρης μας ενημέρωσε ότι 1928 φαρμακοποιοί έχουν  ενταχθεί στη διαδικασία των 120 δόσεων χωρίς να έχουν αποδεχθεί το εσφαλμένο ποσό που είχε αναρτηθεί ως οφειλή , σύμφωνα και με την  υπ΄ αριθμ. 1095965 /17.9.2019 εγκύκλιο του ΕΦΚΑ , που είχε κοινοποιηθεί στους Φαρμακευτικούς  Συλλόγους από τον ΠΦΣ.

Από αυτούς τους συναδέλφους, για τους  1308 έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των καρτελών τους  και για όσους όφειλαν έχουν αποσταλεί τα  ειδοποιητήρια με τα σωστά ποσά και προχωράει η διαδικασία οριστικοποίησης και ένταξης τους στην   ρύθμιση των 120 δόσεων.

Για τους υπόλοιπους 620 συναδέλφους, προχωράει άμεσα η διαδικασία επεξεργασίας – εκκαθάρισης των καρτελών τους . Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ ζήτησαν για αυτούς τους συναδέλφους μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία  , να αποσυρθούν οι εσφαλμένες αναρτήσεις των οφειλών , αίτημα που έγινε δεκτό από τον διοικητή του ΕΦΚΑ.

Επίσης ο κ. Χάλαρης ανέφερε πώς για την επίσπευση των διαδικασιών  εκκαθάρισης των οφειλών , φρόντισε να στελεχωθεί το πρώην ΤΣΑΥ με 4 υπαλλήλους από τον ΕΦΚΑ.

Για το πρόβλημα των υπερβολικών καθυστερήσεων στην απόδοση μέχρι και 3,5 χρόνια των συντάξεων στους φαρμακοποιούς και για το πρόβλημα της υποστελέχωσης  του ΤΣΑΥ , ζητήθηκε από τον ΠΦΣ, να στελεχωθεί επιτέλους το  ΤΣΑΥ με ικανό αριθμό υπαλλήλων και να προχωρήσει η ψηφιοποίηση των χειρόγραφων αρχείων των φαρμακοποιών.

Τέλος για το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των συνταγών  των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και κατόπιν στον ΕΦΚΑ και δεν έχουν αποσταλεί στην ΚΜΕΣ , ο διοικητής του ΕΦΚΑ δεσμεύτηκε ότι θα αναζητηθούν  αυτές οι συνταγές και θα αποσταλούν  για εκκαθάριση και άμεση εξόφληση.

Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ ζήτησαν, για τις συνταγές που θα διαπιστωθεί ότι τελικά έχουν χαθεί με ευθύνη των ασφαλιστικών ταμείων, να προχωρήσει η διαδικασία της Ε.Δ.Ε. για να εξοφληθούν επιτέλους οι συνάδελφοι φαρμακοποιοί.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                                        Κων/νος Κούβαρης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΦΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΦΚΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ