Ενημέρωση για πληρωμή Απριλίου και τις ενστάσεις και περικοπές ΕΟΠΥΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΦΣ

                                                                                                                           Αθήνα 10 . 7 . 17

 Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι οι προτάσεις που διαμορφώθηκαν , κατά την επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα  (6.7.2017) αντιπροσωπείας μελών του ΠΦΣ στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη και υπηρεσιακούς παράγοντες, έγιναν αποδεκτές.

          Οι προτάσεις αφορούσαν την δραστική μείωση των περιπτώσεων των περικοπών και συνεπώς και των ενστάσεων, οι οποίες ομολογουμένως έχουν ταλαιπωρήσει και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν χιλιάδες φαρμακοποιών ανά την Ελλάδα.

          Oι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ πλέον θα δέχονται  να προσκομίζει ο φαρμακοποιός, αφού πρώτα  ενημερώνεται ,τα δικαιολογητικά πριν γίνει η περικοπή και με τον τρόπο αυτόν θα αποσυμφορηθεί η όλη η διαδικασία των ελέγχων και θα επιτευχθεί  συντομότερος χρόνος πληρωμής, από το να γίνει μια  ένσταση και να περάσει από την επιτροπή ελέγχου.

          Συγκεκριμένα αυτό  θα ισχύει στις  περιπτώσεις  :

α) όπου δεν υπάρχουν  οι υπογραφές του παραλήπτη

 β ) όπου λείπει η διάγνωση ΣΔ ή λείπει ο τύπος του ΣΔ.

 Επίσης προς το παρόν δεν θα περικόπτονται γνωματεύσεις ΣΔ , οι οποίες εκτελέστηκαν για το ίδιο όνομα μέχρι δύο φορές στον ίδιο μήνα.

Σημειωτέον θα ακολουθείτε, ως προς τα δικαιολογητικά ,  τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως  σας είχαμε ανακοινώσει .

Όπως  διευκρινίστηκε, αυτό θα ισχύει προς το παρόν για τις υποβολές Φεβρουαρίου και για τις υποβολές Ιανουαρίου που ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί.

Για τα θέματα αυτά Θα υπάρξει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

         Τέλος , ζητήθηκε και έγινε δεκτό , να  υπάρξουν επεξηγηματικές οδηγίες σε εγχειρίδιο, που θα διαμορφωθεί με τη συνεργασία ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ , και το οποίο θα είναι για κάθε φαρμακείο ένα σημαντικό βοήθημα στη σωστή εκτέλεση των γνωματεύσεων.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το ποσό της εξόφλησης συνταγών ΕΟΠΥΥ μηνός Απριλίου, θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς μας και στους λογαριασμούς των διανεμητικών αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου, αργά το μεσημέρι.

                                                      Αντιπροσωπεία ΠΦΣ