Απογραφή Αντισηπτικών Αποθεμάτων

Αθήνα 17/3/2020

Αρ. Πρωτ. 984

Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε τις επιστολές του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Νίκο Παπαθάναση, με τις οποίες αιτούμεθα την εξαίρεση των φαρμακείων που δεν διαθέτουν αποθέματα υγειονομικού υλικού, από την διαδικασία απογραφής.

Μέχρι και αυτή την χρονική στιγμή, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης δεν έχει απαντήσει στο αίτημά μας παρά τις τηλεφωνικές οχλήσεις μας με τις οποίες επιχειρηματολογήσαμε ότι η υποβολή είναι περιττή, ατελέσφορη και άνευ ουσίας.

Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι , σύμφωνα με την ΠΝΠ, να δηλώσουμε τις ποσότητες χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών διαλυμάτων και τα αντισηπτικά μαντηλάκια, που διαθέτουμε στα φαρμακεία μας.

Ήδη παρατηρήθηκε πως με την είσοδο κάποιων εκατοντάδων φαρμακοποιών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, το σύστημα δεν άντεξε τον όγκο των επισκεπτών και η ιστοσελίδα «έπεσε».

Σας αποστέλλουμε οδηγίες καταχώρησης στο σύστημα καταγραφής αποθεμάτων καθώς και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Φαρμακοποιών του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ( Helpdesk- Τηλ. 2103410372, Email: ask@pfs.gr και μέσω της εφαρμογής : chat της ιστοσελίδας του Συλλόγου www.pfs.gr ).

Με Εκτίμηση

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

ΠΡΩΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ