Αναφορά του Πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, και του Υπουργού Υγείας, κ. Κικίλα, στους φαρμακοποιούς

Παραθέτονται οι αναφορές του Πρωθυπουργού,κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλειου Κικίλια, στους φαρμακοποιούς.

Δήλωση Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

” Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επιτυχία που είχε το πρόγραμμα των εμβολιασμών με κινητές μονάδες, είναι μία δραστηριότητα την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε, αλλά θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού.”

Δήλωση Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλειου Κικίλια

“Οι γιατροί μας και οι φαρμακοποιοί μας σε όλη την επικράτεια, με αντίτιμο 10 ευρώ το κλείσιμο του ραντεβού, φιλοδοξούμε ότι θα ενημερώσουν σωστά τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας, αυτούς οι οποίοι ήταν αναποφάσιστοι ή ενδεχομένως φοβόντουσαν. Θα τους κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν και μετά την πρώτη δόση θα πληρωθούν για αυτό το ραντεβού…….Έχουμε φτάσει σε μια φάση στο πρόγραμμα εμβολιασμού που θέλουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας. Είναι προφανές ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές, νομίζω αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Περνάμε μια φάση της μετάλλαξης «Δέλτα», έχουμε μπροστά μας, ακόμα, παραπάνω από το μισό καλοκαίρι, θέλουμε να προασπίσουμε τον τουρισμό, την οικονομία, την κοινωνική ζωή και να στηρίξουμε όλες αυτές τις δραστηριότητες”