Έκτακτη ενημέρωση για τη σημερινή ψήφιση του νόμου περί συγχωνεύσεων- συμπράξεων φαρμακείων και καταγγελία για εξωθεσμική παρέμβαση

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ. 5128

Προς: Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σήμερα αργά το μεσημέρι ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή και έγινε πραγματικότητα ένα όραμα το οποίο διεκδικούσε ο Κλάδος μας 35 ολόκληρα χρόνια. Το νομοθετικό πλαίσιο των συνενώσεων- συνεργασιών φαρμακείων είναι πλέον γεγονός αφού ψηφίστηκε αυτούσια η πρόταση την οποία είχαμε καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας και η οποία είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στις 9 & 10 Οκτωβρίου 2021.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την απαράδεκτη, εξωθεσμική και πραξικοπηματικού χαρακτήρα παρέμβαση συγκεκριμένων συνδικαλιστών , ενός μεγάλου ΦΣ που χωρίς τη γνώση και την έγκριση του Διοικητικού του Συμβουλίου  κατέθεσαν στη διαβούλευση προτάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με την απόφαση της ΓΣ του ΠΦΣ ενεργώντας επί της ουσίας ως πέμπτη φάλαγγα στον κλάδο. Οι συγκεκριμένες προτάσεις των εν λόγω  που θα σας αποσταλούν άμεσα, υποστηρίζουν ξεκάθαρα τα συμφέροντα συγκεκριμένων κύκλων μεγαλοϊδιοκτητών αλυσίδων φαρμακείων όπως  και ιδιωτών με ιδιοκτησίες φαρμακείων. Οι προσπάθειες των συγκεκριμένων συναδέλφων που υποστηρίζουν τα μεγαλοσυμφέροντα για μια ακόμη φορά έπεσαν στο κενό.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ήταν εν γνώση του ΔΣ του ΠΦΣ από την ημέρα που κατατέθηκε στην διαβούλευση. Σεβόμενοι όμως απολύτως τις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου τους που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και μη αποσκοπώντας στην πυροδότηση του κλίματος, σήμερα πλέον ως είμαστε υποχρεωμένοι  αποκαλύπτουμε και καταγγέλλουμε την παρέμβαση αυτή για να λάβει γνώση η βάση του κλάδου.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ